class="post-template-default single single-post postid-1295 single-format-standard"
V ^

Uit de oude doos, onze scènes DSB the Movie

$

Uit de oude doos, onze scènes DSB the Movie

 

                                                                                                                                                                                                                                  Aan het crowd source project van DSB the Movie hebben wij in samenwerking met Marc de Hond meerdere scènes aangeleverd. Al onze scènes zijn door de kijkers in de film gestemd.                                                                                                            

Hij komt eraan! DSB the movie en jij kan hem maken! Dat is althans het initiatief Jan Willem Alphenaar. Hij wil een film over de DSB bank maken met behulp van crowd sourcing. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de film kan dat doen via bijvoorbeeld Google Wave, Hyves. Twitter, Linkedin, Flickr en een eigen site. De film zelf zal gratis op internet verschijnen en ongeveer een half uur lang zijn.

De Quote zegt dat Alphenaar de film zo vlug wil maken omdat Dirk Scheringa (voorheen topman DSB) zelf ook een boek en een film aan heeft gekondigd. Het idee van de verfilming is het feit dat iedereen er een mening over heeft en elke belasting betaler uiteindelijk moet mee betalen aan het faillissement. Films over banken zijn in trek zo maakt de BBC een verfilming van het laatste weekend voordat de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers failliet ging. en is de film Wall Street 2 in de maak, als vervolg van de gelijknamige film uit 1987.

Bij mijn weten is dit het eerste crowd sourcing project wat een film maakt. Een van de bekendste crowd sourcing projecten is natuurlijk Wikipedia. Bij dit project kan iedereen een regisseur of acteur zijn. Enige wat je hoeft te doen is je in te schrijven. Dan krijg je een stuk script toegestuurd, die je op moet nemen. Dan kunnen andere mensen stemmen op jouw stukje scene en de beste wordt gebruikt voor de film.

Recensie Volkskrant

Drie ‘Dirken’ vertolken DSB-drama

FILM, Yvonne Hofs op 31 mei ’10, 07:16, bijgewerkt 31 mei 2010 07:21

DSB The Movie

DSB-bestuurder Hans van Goor zit gestresst in zijn kantoor in Wognum. Ene Pieter Lakeman heeft DSB-klanten op televisie zojuist aangeraden hun geld bij de bank weg te halen, en nu stromen de miljoenen bij bundeltjes de bank uit.

……………

Zou het werkelijk zo gegaan zijn? Niet erg waarschijnlijk, maar ach, het is een film, dus wat maakt het uit. DSB The Movie is een zeer vermakelijke interpretatie van de werkelijkheid, van begin tot eind in elkaar gezet door onbezoldigde amateurs. Het resultaat is opvallend goed te noemen, gezien de manier waarop de film gemaakt is. DSB The Movie is de eerste ‘crowdsourcing-film’ ter wereld: iedereen die zin had, mocht eraan meewerken, ervaring was niet vereist.

In de papieren krant kreeg de film inderdaad vier van de vijf sterren.

Uiteindelijk hebben wij een stuk of 8 scènes aan de film aangeleverd in samenwerking met Marc de Hond.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,