class="post-template-default single single-post postid-1679 single-format-standard"
V ^

Trailer gemaakt voor TickTickBoomNL

$

Trailer gemaakt voor TickTickBoomNL

Bijna 30 en nog niks bereikt

Tick, Tick, Boom! is een grotendeels autobiografisch stuk met als thema het volgen van dromen en het vechten voor originele ideeën. Het gaat over liefde, ambitie, vallen en weer opstaan. Jonathan komt terecht in een dertigersdilemma: Waar sta ik nu? Wat heb ik bereikt? Is dit nu alles? Het persoonlijke verhaal wordt verteld in een combinatie van pop, rock én musical. Een stijl waarin de maker van Rentduidelijk herkenbaar is.

Tick, Tick, Boom! is een primeur in Nederland. Dat geldt voor de voorstelling zelf, maar ook voor de vertaling – deze is speciaal voor deze voorstelling gemaakt door Koen van Dijk.

Speeldata

Tick, Tick, Boom! is vanaf maart 2014 in theaters door het hele land te zien. Informatie over de data en locaties vind je http://www.tresore.nl/

Cast:

Jonathan

John Vooijs speelt Jonathan, een veelbelovende componist – een rol die is gebaseerd op Jonathan
Larson zelf. Jonathan is bijna dertig, werkt in een eetcafé, maar wacht op en droomt van zijn grote
doorbraak als schrijver/componist van belangwekkend muziektheater. Wat te doen? Hij wordt heen en weer getrokken tussen zijn passie (als componist) en zijn verstand. Jonathan vraagt zich af of de offers die hij moet brengen voor zijn carrière het uiteindelijk waard zijn.

Suzan

Renée van Wegberg speelt Suzan, de vriendin van Jonathan. Ooit was Suzan een veelbelovende danseres, maar ze koos voor een onderwijsbaan buiten de culturele hoofdstad. Zij wil met Jonathan een gezin stichten en vraagt hem zijn dromen van een kunstenaarsleven vaarwel te zeggen…

Michael

Sander van Voorst tot Voorst speelt Michael, Jonathans beste vriend. In het verleden was hij
acteur, maar hij is overgestapt naar het bedrijfsleven en is daar nu een grootverdiener. Hij probeert Jonathan aan een vaste baan te helpen, zodat er ook voor hem een eind komt aan ‘dat onzekere artiestenbestaan’.

Koen van Dijk: Regie en Vertaling

“Ik herken veel in de keuzes van Jonathan Larson”

De regie, bewerking en vertaling van Tick, Tick, Boom!, is in handen van Koen van Dijk.

Koen van Dijk is schrijver, vertaler en regisseur en betrokken bij vele nieuwe musicalproducties. Zo is hij de schrijver van het scenario en de originele teksten van Cyrano – De musical (geproduceerd in Nederland, België, de Verenigde Staten, Duitsland en Japan). Voor de Broadway-productie van Cyrano (1993) ontving hij twee Tony nominaties; voor Best Book en Best Original Score. Ook de musicals Joe (1997) en Rex (2001) zijn, in samenwerking met componist Ad van Dijk, van zijn hand.


Tags: , , , , , ,