class="post-template-default single single-post postid-1933 single-format-standard"
V ^

Portret in Opdracht met Thea Gerritsen

$

Portret in Opdracht met Thea Gerritsen

Een jaar lang opnames met 1 van de meest inspirerende, energieke en enthousiaste kunstenaar die we ooit ontmoet hebben. In deze film kunnen jullie zien hoe belangrijk een portret kan zijn voor mensen. Een portret laat je niet zomaar maken, dit is een geweldig proces die je samen met Thea mag beleven. Het resultaat is van onschatbare waarde. Wij zijn dankbaar dat we de processen en resultaten hebben mogen vastleggen, dit was voor ons een eer. Wij hebben er geen klant bijgekregen maar wij hebben er een vriendin bijgekregen. Dank hiervoor Thea!

Wie is Thea Gerritsen:

Portret in opdracht
Realisme, nét anders…

“Je hoeft je stijl niet te zoeken, die komt er vanzelf uit.”

Uitspraak van mijn eerste leermeester
Charles Henri.

IMG-20140524-WA0007

Hij had volkomen gelijk, ik ben een portretschilder, daaraan valt niet te ontkomen.
Ik vang in de portretten in pastelkrijt die ik maak een stukje van de menselijke binnenwereld. Ik schilder graag een portret in opdracht. De connectie met de opdrachtgever, het kind, de ouders, het model, is voor mij van wezenlijk belang voor het ontstaan van een goed portret.

Ik maak portretten van kinderen, vrouwen en mannen en soms een hond of kat.Maar er is ook een uitgebreide serie musici en een aantal naaktportretten. Mijn oeuvre bevat portretten in opdracht en vrij werk.

Werkwijze:

Voor een portret in opdracht neem ik graag de tijd voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin uw wensen en ideeën en mijn mogelijkheden besproken kunnen worden.

Ik fotografeer het liefst zelf in ongedwongen sfeer, ik hou niet zozeer van een geposeerd portret. Maar ik werk ook naar dierbare herinneringsfoto’s, ik sta open voor uw suggestie. Belangrijk voor mij is dat we gezamenlijk de weg vinden hoe de geportretteerde(n) het best tot haar/zijn of hun recht komt/ komen.