class="post-template-default single single-post postid-1425 single-format-standard"
V ^

Opnames Special Olympics Stadsspelen Groningen, de Brug

$

Opnames Special Olympics Stadsspelen Groningen, de Brug

IMG_5308

 

Wat is de Brug?

Sport en bewegen

De Brug provincie Groningen (De Brug) is de organisatie voor sport en bewegen voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de provincie Groningen en Noord-Drenthe.

De Brug is aangesloten bij Gehandicaptensport Nederland en organiseert op verschillend niveau sport-, spel- en recreatieactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.

De Brug provincie Groningen is de koepelorganisatie van negen regionale afdelingen. Hier worden de wekelijkse activiteiten georganiseerd. Meer informatie hierover is te vinden op de website.

 http://www.debrugprovinciegroningen.nl/?page=home

Ons slogan is: Ook jij bent on-beperkt een held!

IMG_5297

 

Home

In de stad Groningen zijn op zaterdag 15 juni de Special Olympics Stad Spelen Groningen 2013 georganiseerd. Stichting De Brug provincie Groningen organiseerde dit bijzondere sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Het bijzondere aan Special Olympics evenementen is dat sporters op hun eigen niveau kunnen deelnemen tegen gelijkwaardige sporters.

Deze dag hebben 500 sporters met een verstandelijke beperking in wedstrijdverband het tegen elkaar opgenomen in de sporten: atletiek, basketbal, judo, korfbal, tafeltennis, tennis, hockey, voetbal en zwemmen. Dit jaar was er voor het eerst een  speciaal aangepast beweegprogramma voor deelnemers, die vanwege hun beperking niet aan het wedstrijdprogramma kunnen deelnemen.

De sporters kwamen van sportverenigingen, onderwijsinstellingen en zorginstellingen uit de provincie Groningen, Friesland en Drenthe. Het evenement is gehouden op het Willem Alexander Sportcentrum, Sportcentrum RUG & HG (ACLO Zernike Complex) en in zwembad De Parrel.

 

IMG_5289

 

Wederom een mooie samenwerking met BMCreations, Adriaan!

In oktober wordt de film gelanceerd tijdens een speciale avond!

Bekijk hier de Teaser:

 Ambassadeur Saskia de Jonge:

IMG_5307

 

http://www.saskiadejonge.nl/

Met Saskia hebben wij al meerdere opnames met, veel plezier, opgenomen.
Prima samenwerking met een hoop lol…….


Tags: ,