class="post-template-default single single-post postid-1807 single-format-standard"
V ^

Brasserie Midi Folkingestraat Groningen

$

Brasserie Midi Folkingestraat Groningen

 

Investeer nu in Brasserie Midi, straks gelegen in de Folkingestraat in Groningen!
Brasserie Midi wordt een brasserie 2,0: een rustieke uitstraling, (h)eerlijke back to basic keuken
en een kunstzinnig vintage interieur.

Website is: www.brasseriemidi.nl

Brasserie MIDI: genieten van een brasserie 2.0 in hartje Groningen.

Op de looproute van en naar het station en het centrum, midden in de Folkingestraat vind je deze nazomer een nieuwe aanwinst. Hier in een langgerekt pand (meer dan 22 meter lang!) is het goed toeven in de sfeervol en verrassend ingerichte brasserie met heerlijke binnentuin.

Welkom bij Brasserie Midi:

Brasserie Midi is een brasserie 2.0. We combineren de klassieke kennis van de Frans-Italiaanse keuken en de bijbehorende gastvrijheid met een nieuw interieur en een frisse (bedrijfs)uitstraling.

Kent u dat gevoel van het Franse rustieke terrasje met die perfecte bediening en die heerlijke gerechten? Of van de Italiaanse mama’s die in de keuken in één pan een prachtige maaltijd maken?

Dat gevoel en die kwaliteit is wat we gaan neerzetten bij Midi, de originele, rustieke smaak staat voorop. We gaan terug naar de kennis van de combinaties van ingrediënten, terug naar de basis van de perfecte sauzen die het gerecht maken, terug naar de gastvrijheid zoals die moet zijn in deze tijd en gaan dit alles in een fris jasje aan je presenteren.

afbeelding pol binnentuincrop

De persoon achter Brasserie Midi:

Brasserie Midi is het (geestes-)kindje van Pol de Bruin, het is ontstaan uit mijn passie voor de simpele keukens van rondom de middellandse zee en mijn liefde voor echte gastvrijheid.

Brasserie Midi wordt neergezet als een verandering in het horecabeeld van nu, we gaan back-to-basic; zijn elke dag bezig met het serveren van de perfecte espresso in de ochtend, de heerlijke lunch in de middag en een uniek diner in de avond.

Voor mij is een goede horecazaak een combinatie van een rustpunt en een bruisende inspiratiebron voor haar gasten. Men moet er naartoe willen voor een kwartiertje rust of voor een avond culinair genieten met een groter gezelschap en moet dan altijd kunnen rekenen op dezelfde service, kwaliteit en passie.

Jarenlang heb ik het bovenstaande mogen leren en toepassen in een paar van de mooiste bedrijven van Groningen.

Zo heb ik 3 jaar lang het echte Frankrijk leren kennen met diens mooie sauzen, prachtige wijnen en strakke service met een knipoog in Restaurant Muller in Groningen. Een leerplek pur sang.

Hierna heb ik bij ’t Feithhuis, in het centrum van de stad, geleerd hoe je nou echt een (groot) horeca bedrijf runt, van de vloer t/m het aansturen van een grote groep medewerkers en het runnen van een backoffice. Hier leerde ik het fijne van een manager zijn en hoe dit toe te passen in een bedrijfsvoering (er komt -veel- meer bij een bedrijf kijken dan alleen de keuken en de gastvrijheid).

Na ’t Feithhuis heb ik gewerkt als bedrijfsmanager bij Paviljoen Kaap Hoorn, met recht bekend als één van de mooiste plekjes van Groningen. Kaap Hoorn is een echt seizoensbedrijf met een grote omvang en capaciteit. Hier waren er avonden dat je 45 personen diner deed en de volgende dag 2500 gasten had voor een feest. Het nastereven van harde cijfers, het aansturen van een groot team en het strak houden van een uitgebreide backoffice was hier cruciaal.

Deze drie mooie bedrijven hebben van mij een doorgewinterde gastheer en manager gemaakt, ze lieten mij ook zien dat je alleen een bedrijf succesvol maakt door hard te werken en in je bedrijf te geloven.

Brasserie Midi is voor mij dit bedrijf en concept waarin ik geloof, omdat het vanaf het begin gaat draaien om de goede kwaliteit van gerechten, het fijne van echte gastvrijheid en het strakke van een vintage-kunstzinnige inrichting die past bij deze tijd.

Combineren tot perfectie, maar met een speelse knipoog.


Tags: