class="post-template-default single single-post postid-1889 single-format-standard"
V ^

Talento #Hoogbegaafd #Onderwijs #Ouders

$

We know he is a genius

 

© Alle rechten voorbehouden.Niet uit deze film mag zonder schriftelijke toestemming van Talento worden verveelvoudigd, opgeslagen en of openbaar gemaakt.

Http://www.weshootit.nl

Talento: Talenten zien: didactisch onderzoek en pedagogische behoeften. Thuis is hij juist leergierig. Heb je het gevoel dat hij op school niet tot zijn recht komt. Wil je inzicht in de leermogelijkheden van je kind?
Merk je dat je kind op school meer kan dan het laat zien? Je kind gaat met tegenzin naar school en voelt zich niet begrepen. Je gaat in gesprek met de leerkracht, maar je hebt het gevoel dat je er samen niet uitkomt. Je snapt het probleem van de leerkracht dat hij niet alleen jouw kind in de groep heeft, maar je wilt toch graag dat de leerkracht je kind ziet en onderwijs op maat kan bieden.

Talenten en leerproblemen: ben jij (hoog)begaafd en beelddenker. Ook bij (hoog)begaafde kinderen is er soms sprake van leerproblemen. Deze kunnen veroorzaakt worden door een manier van leren die afwijkt van het reguliere onderwijs aanbod. Zij denken dan in beelden, niet in woorden. Daardoor wordt de lesstof niet begrepen en onthouden. Het onderwijs sluit niet aan bij alle denkwijze want de meeste mensen (±95%) leren via het gehoor. Slechts een kleine groep leert visueel. Bijles helpt onvoldoende omdat ze dan meer informatie op ‘foute’ wijze krijgen aangeboden. Door de informatie te vertalen naar beelden, kan deze groep zich de lesstof wel eigen maken. Tijdens een korte training leer je deze techniek zelf toepassen. Ideaal om vervolgens de lesstof in de klas goed te kunnen volgen.

Jouw vakkennis is de sleutel tot succes.
Ben jij de leerkracht die je groep goed in beeld hebt en het lastig vindt om de begaafde leerling te signaleren?
Ben jij een leerkracht die merkt dat het aanbieden van de huidige lesstof niet voldoende is voor je begaafde leerling?
Ben jij heel goed in je vak, maar mis je nog de expertise om goed passend onderwijs aan te bieden aan de begaafde leerling?
Wil jij je begaafde leerling uitdagen en elke dag iets nieuws laten leren?

Neem contact op met : Talento http://www.talento.nu/


Tags: