class="post-template-default single single-post postid-1608 single-format-standard"
V ^

Special Olympics Groningen

$

Special Olympics Groningen 

On-beperkt een held.

In de stad Groningen zijn op zaterdag 15 juni de Special Olympics Stad Spelen Groningen 2013 georganiseerd. Stichting De Brug provincie Groningen organiseerde dit bijzondere sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Het bijzondere aan Special Olympics evenementen is dat sporters op hun eigen niveau kunnen deelnemen tegen gelijkwaardige sporters.

Deze dag hebben 500 sporters met een verstandelijke beperking in wedstrijdverband het tegen elkaar opgenomen in de sporten: atletiek, basketbal, judo, korfbal, tafeltennis, tennis, hockey, voetbal en zwemmen. Dit jaar was er voor het eerst een  speciaal aangepast beweegprogramma voor deelnemers, die vanwege hun beperking niet aan het wedstrijdprogramma kunnen deelnemen.

De sporters kwamen van sportverenigingen, onderwijsinstellingen en zorginstellingen uit de provincie Groningen, Friesland en Drenthe. Het evenement is gehouden op het Willem Alexander Sportcentrum, Sportcentrum RUG & HG (ACLO Zernike Complex) en in zwembad De Parrel.

De Brug:

Sport en bewegen

De Brug provincie Groningen (De Brug) is de organisatie voor sport en bewegen voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de provincie Groningen en Noord-Drenthe.

De Brug is aangesloten bij Gehandicaptensport Nederland en organiseert op verschillend niveau sport-, spel- en recreatieactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.

De Brug provincie Groningen is de koepelorganisatie van negen regionale afdelingen. Hier worden de wekelijkse activiteiten georganiseerd. Meer informatie hierover is te vinden op de website.

 http://www.debrugprovinciegroningen.nl/?page=debrug

Ons slogan is: Ook jij bent on-beperkt een held!


Tags: , , , , , , , , ,