class="post-template-default single single-post postid-1156 single-format-standard"
V ^

Soms kunnen we een beetje toveren, Stichting Achterstevoren

$
Opnames tv commercial en promotiefilm stichting Achterstevoren door WeShootit

Opnames tv commercial en promotiefilm stichting Achterstevoren door WeShootit

Soms kunnen we een beetje toveren

Begonnen als een initiatief van Sofie (10) en Emma (8) verovert de Stichting Achterstevoren elke dag meer harten. Dat doen Sofie en Emma natuurlijk niet alleen. Achter hen staat een team van professionele regelaars en medici die zich vrijwillig inzetten om wensen uit te laten komen van ernstig zieke kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Toch kiest de Stichting er voor dat het persoonlijke kind-kind contact centraal staat. Sofie en Emma voeren bijna alle wensen zelf uit en juist dat brengt vaak een extra bijzonder moment voor de zieke kinderen.

Alle donaties worden volledig ingezet voor de zieke kinderen. Stichting Achterstevoren heeft geen mensen op de loonlijst, maar bestaat uit enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Jouw donatie komt dus precies terecht waar deze het best thuis hoort… in de vorm van een onvergetelijke belevenis van een ziek kind… Door jouw hulp kunnen wij een beetje toveren…

Aankomst Sofie en Emma bij het Radboud in Nijmegen

Aankomst Sofie en Emma bij het Radboud in Nijmegen

Sofie en Emma zijn twee zusjes met het hart op de juiste plek. Na het zien van de film ‘Achtste groepers huilen niet’, een verfilming van het boek van Jacques Vriens, kregen de meisjes inspiratie om wensen te laten uitkomen van kinderen met een ernstige ziekte. Na zelf gestart te zijn met de eerste acties, droegen steeds meer mensen, bedrijven en instanties hun initiatief een warm hart toe.

Inspiratie voor Emma en Sofie!

NBC, geweldige sponsor die achter Sofie en Emma staat!

NBC, geweldige sponsor achter Sofie en Emma!

Stichting Achterstevoren is enerzijds een kinderlijk woord dat past bij de leeftijd van onze zieke kinderen. Daarnaast zit het getal ‘acht’ erin verwerkt als verwijzing naar de film ‘Achtste groepers huilen niet’; de film die de inspiratie vormde voor Sofie en Emma. Als je bij ‘tevoren’ de ‘e’ en de ‘o’ omdraait dan krijg je ‘toveren’.

Als laatste staat ‘Achterstevoren’ voor ‘omgekeerd’; een traan laten we een lach worden en het kind ervaart voor een moment een gevoel van intens geluk!

Daar gaan ze met de cadeautjes, weer een heleboel kinderen blij maken!

Daar gaan ze met de cadeautjes, weer een heleboel kinderen blij maken!

Achter Sofie en Emma staat een team van professionals en medici dat zich vrijwillig inzet voor Stichting Achterstevoren. Sofie en Emma voeren wel (bijna) alle wensen van de kinderen zelf uit! Dat maakt het werk van Stichting Achterstevoren voor kinderen zo speciaal: voor en door kinderen!

Wil jij ook deel uitmaken van ons Toverteam?

Stichting Achterstevoren is continu op zoek naar vrijwilligers. Lijkt jou dit leuk? Erbij horen en je onderdeel voelen van dit mooie Toverteam? Al je enthousiasme inzetten voor het werven van donateurs, het (mede)regelen van wensen, het beantwoorden van correspondentie of in een andere rol waarin je kwaliteiten tot zijn recht komen? Meld je aan, word vrijwilliger en help mee om glimlachen te toveren op de gezichten van de kinderen die erg ziek zijn.

Chroma key opnames in de TV studio van het Radboud

Chroma key opnames in de TV studio van het Radboud

Gezond zijn is NIET vanzelfsprekend!

Wij hebben genoten van de inspiratie van Emma en Sofie! Tijdens de verwenmiddag van 115 zieke tieners die even hun problemen mochten vergeten!

Wat een inzet, Stichting Achterstevoren!

Wat een inzet, Stichting Achterstevoren!