class="post-template-default single single-post postid-914 single-format-standard"
V ^

Maatschappelijk betrokken ondernemen, WeShootit

$

Maatschappelijk betrokken ondernemen:

Omzetstijging en winst zijn niet de enige pijlers onder een gezonde bedrijfsvoering. Als ondernemer weet u dat uw bedrijf ook gebaat is bij een gezonde (sociale) omgeving. Maatschappelijk betrokken ondernemen, MBO, is het vrijwillig investeren van expertise, menskracht, faciliteiten en netwerken in de (lokale) samenleving.

Midden in de samenleving staan. Daar gaat Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) over. Bedrijven die kiezen voor MBO, kijken niet vanaf de zijlijn toe. Zij investeren in specifieke doelgroepen of ze verbinden hun bedrijfsbelang aan een maatschappelijk belang.

 
Het is Crisis:

Men spreekt van een economische crisis wanneer de conjunctuur verandert van een hoog- in een laagconjunctuur. De verschijnselen zijn:

  • het overtreffen van de vraag door het aanbod
  • het inzakken van het vertrouwen in de economische capaciteiten
  • vrees voor een recessie.

Economische crises komen voor in alle economische stelsels en in elke economische orde. De gevolgen van een economische crisis kunnen in elk geval ernstig genoemd worden. Bij een economische crisis functioneert de economie niet meer naar behoren en komt er meestal niet dan pas na een lange periode van aanpassing die veel ellende oplevert, waarbij het aanbod zakt tot op het peil waarop het aan de vraag voldoet. Als de kennis ontbreekt om de oorzaken van de economische crisis bloot te leggen en aldus adequaat in te grijpen, komt de economie in een neerwaartse spiraal terecht.

Wat merken wij van de Crisis:

Het is crisis en dat ontgaat niemand. De onduidelijkheid over het nieuwe kabinet en het regeerakkoord brengt een heleboel onzekerheid met zich mee.  Dit is vooral op social media te merken. Mensen en ondernemers worden negatief en je ziet meer ontslagen en faillissementen voorbij komen dan ooit. Hier worden wij niet somber van, hier krijgen wij des te meer een DRIVE om er nog harder aan te trekken.

Is WeShootit maatschappelijk betrokken:

Ik denk als er een top tien gemaakt zou worden, wij een mooie kans maken op een zeer maatschappelijk plaatsje boven aan! Als geen ander proberen wij mensen te helpen om hun dromen te realiseren. “Dat je daar dan geen geld voor krijgt is natuurlijk altijd jammer maar als je ziet wat je ermee bereikt kan je alleen maar zeggen, missie geslaagd!

Juist de projecten waarmee iedereen zijn “de mouwen opstroopt” zijn mooie projecten. In de tijd van economische crisis hebben veel mensen een duwtje in de rug nodig! Als je daarbij kan helpen, graag!

Zeker als je kinderen hebt die actief zijn op school, sport en muziek, zijn er genoeg maatschappelijk betrokken projecten! Als je daar als ouders met je kwaliteiten een bijdrage aan kunt leveren, levert dat heel veel op!

Balans:

Tussen “maatschappelijk betrokken” en gewoon ondernemen moet een balans zitten. Helaas door de economische situatie zitten in de weekelijkse aanvragen meer maatschappelijk betrokken aanvragen dan verdiensten. Sponsoring, voor je netwerk en ervaring zijn de meeste aanvragen. Wij moeten hierin ook realistisch zijn, onze bakker gaat ook niet akkoord met “dit doe je voor je ervaring”! Was dit maar zo!

“Wij hebben geen budget” hoor je toch best wel vaak in ons vak. Dat kan, maar onze apparatuur hebben we ook niet met bonnen bij elkaar gespaard! Sterker nog,voor de verzekering voor de apparatuur kan je een leuk feestje geven. Wij moeten dus die balans kunnen maken en soms “nee”verkopen. Dit vinden wij niet leuk en hopen dan ook alleen maar dat wij daarin een “maatschappelijk betrokken” antwoord krijgen!

info@weshootit.nl

0647412160
0505499481

 


Tags: , , , , , , , , , ,