class="post-template-default single single-post postid-1230 single-format-standard"
V ^

Stichting Achterstevoren “soms kunnen wij een beetje toveren”

$

Stichting Achterstevoren “soms kunnen wij een beetje toveren”

 

Promotiefilm voor Sofie en Emma!


De beelden uit de film zijn met toestemming van de producent verkregen evenals de muziek!

 

Korte promotiefilm stichting Achterstevoren!


De beelden uit de film zijn met toestemming van de producent verkregen evenals de muziek!

Sofie en Emma zijn twee zusjes met het hart op de juiste plek. Na het zien van de film ‘Achtste groepers huilen niet’, een verfilming van het boek van Jacques Vriens, kregen de meisjes inspiratie om wensen te laten uitkomen van kinderen met een ernstige ziekte. Na zelf gestart te zijn met de eerste acties, droegen steeds meer mensen, bedrijven en instanties hun initiatief een warm hart toe.

Sofie is 10 jaar en een liefdevolle meid met aandacht voor mensen om zich heen. Ze houdt van toneelspelen en zingt de hele dag. Ze speelt hockey en is dan graag verdediger. Sofie is creatief en is daarnaast regelmatig te vinden achter de computer. Sofie is fan van Justin Bieber, Di-rect maar ook van Van Velzen. Opruimen is niet één van haar sterkste kanten maar dat mag de pret niet drukken!

Emma is 8 jaar en zij is de pittige van de twee. Geen uitdaging is te groot. Zonder angst zit ze in de engste achtbanen. Worden kinderen gepest? Dan is ze niet bang om de pestkoppen weg te jagen, ook al zijn ze twee koppen groter. Ze is fel maar oprecht. Emma is fan van Di-rect, Van Velzen en van Avril Lavigne. Tegen oneerlijkheid kan ze niet. Ze is gek op atletiek en dan vooral op sprinten en verspringen.

Stichting Achterstevoren is enerzijds een kinderlijk woord dat past bij de leeftijd van onze zieke kinderen. Daarnaast zit het getal ‘acht’ erin verwerkt als verwijzing naar de film ‘Achtste groepers huilen niet’; de film die de inspiratie vormde voor Sofie en Emma. Als je bij ‘tevoren’ de ‘e’ en de ‘o’ omdraait dan krijg je ‘toveren’. 
Als laatste staat ‘Achterstevoren’ voor ‘omgekeerd’; een traan laten we een lach worden en het kind ervaart voor een moment een gevoel van intens geluk!

Soms kunnen we een beetje toveren

Begonnen als een initiatief van Sofie (10) en Emma (8) verovert de Stichting Achterstevoren elke dag meer harten. Dat doen Sofie en Emma natuurlijk niet alleen. Achter hen staat een team van professionele regelaars en medici die zich vrijwillig inzetten om wensen uit te laten komen van ernstig zieke kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Toch kiest de Stichting er voor dat het persoonlijke kind-kind contact centraal staat. Sofie en Emma voeren bijna alle wensen zelf uit en juist dat brengt vaak een extra bijzonder moment voor de zieke kinderen.

Alle donaties worden volledig ingezet voor de zieke kinderen. Stichting Achterstevoren heeft geen mensen op de loonlijst, maar bestaat uit enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Jouw donatie komt dus precies terecht waar deze het best thuis hoort… in de vorm van een onvergetelijke belevenis van een ziek kind… Door jouw hulp kunnen wij een beetje toveren…

Help je mee nog meer harten te veroveren?


Tags: , , , , , , , , ,