class="post-template-default single single-post postid-1562 single-format-standard"
V ^

JOP (Jonge Ondernemers Prijs) De weg naar de finale KVK Leeuwarden

$

JOP (Jonge Ondernemers Prijs) De weg naar de finale KVK Leeuwarden

 

ORGANISATIE

dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden richt zich op jong ondernemerstalent en wordt ook georganiseerd door (jonge) ondernemers. Zij zetten zich op vrijwillige basis in en hebben zitting in het bestuur en vier werkgroepen. Een beleidsplan met plan van aanpak vormen jaarlijks de leidraad voor de organisatie van het JOP-traject. Iedere commissie zorgt voor een eigen tijdplan en begroting. Het bestuur stelt de plannen van aanpak vast. Het budget is afkomstig uit sponsorgelden.

IMG_20130903_194519

 

TRAJECT STAP VOOR STAP

Inschrijven
Tussen 1 maart en 21 juni 2013 kun je je aanmelden voor de JOP 2013. Je kunt ook een andere ondernemer (m/v) voordragen. Gebruik daarvoor het jopspottersformulier. De startdatum van de onderneming moet liggen tussen 1 januari 2009 en 31 december 2011. Kandidaten worden geselecteerd door de gegevens van het inschrijfformulier te waarderen met een puntensyteem.

IMG_20130903_210502

Beoordeling
Een speciale commissie, samengesteld uit de besturen van de Jong Bedrijven Netwerken uit Groningen, Friesland en Drenthe, doet de voorselectie uit de ingevulde aanmeldformulieren. Daarbij hanteert de commissie een puntensysteem. Iedere ondernemer die zich heeft aangemeld wordt onder andere beoordeeld op:

– durf
– commerciële formule
– visie
– strategie
– kennis van de markt
– doorzettingsvermogen
– creativiteit
– daadkracht
– ambitie

IMG_20130903_192015
Finalisten
In de voorselectie kiest de commissie 18 kandidaten. Dit zijn de halve finalisten. Daaruit selecteert de jury 6 deelnemers voor de finale (en mogelijk 1 wildcard).

Business case
Tijdens de bedrijfsbezoeken van de jury presenteert iedere finalist een businesscase die hij/zij voorafgaand aan het bezoek voorbereidt.

Workshops
De finalisten volgen tijdens het traject tot aan de finale workshops op het gebied van presentatietechnieken, omgaan met de media en imagostyling.

Deze opnames zijn gemaakt tijdens de eerste JOP bijeenkomst:

SPONSOREN

Sponsoren zijn voor dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden van onuitsprekelijk belang. Zij stellen de organisatie ieder jaar in staat het ondernemerschap in Noord-Nederland te blijven stimuleren en de jonge ondernemers een podium te bieden.
De JOP is inmiddels een begrip en is daar trots op!

Geef je ook op als sponsor!!!


Tags: , , , , , , , , , ,