class="post-template-default single single-post postid-1825 single-format-standard"
V ^

Groenzorg Norg, Bewegingscentrum Norg en Flotar Roden

$

Groenzorg Norg, Bewegingscentrum Norg en Flotar Roden

Over ons
Groenzorg Norg is op 1 januari 2007 opgericht na eerst een aantal jaren te zijn ondergebracht bij het hoveniersbedrijf Groencentrum Norg. Eigenaar Gerard Meijering is altijd nauw betrokken geweest met mensen met een beperking en kreeg de mogelijkheid om een zorgbedrijf te beginnen op het voormalige terrein van het tuincentrum van Groencentrum Norg aan de Pompstraat 35 in Norg. Het huidige terrein is ingedeeld in een deel met kweektafels, een oppot hoek onder een overkapping en een wijngaard.

Met de nieuwe regel en wetgeving van de regering is de toekomst onzeker wat er met de PGB.’s en andere zogenaamde rugzakjes gaat gebeuren. Totdat er duidelijkheid is hoe het nieuwe zorgstelsel er uit gaat zien is het moeilijk om een goede toekomst visie bepalen.
Wel is ons duidelijk dat samenwerken met andere partijen van groot belang is om ons in de toekomst staande te houden tussen alle zorginstanties. Toch geloven wij dat onze kracht, die uit kwaliteit en deskundig personeel bestaat de pijlers zijn voor de toekomst.
Er zijn gesprekken gevoerd met De Noorderbrug in Groningen om te kijken wat wij aan dagbesteding voor hun kunnen uitvoeren. Is er een samenwerkingsverband met het bewegingscentrum in Norg, waaruit een nieuw initiatief is ontstaan de die naam draagt De Dagbesteding Norg.
Ons motto is dan ook: Waar de zorg voor de mens voorop staat. Daar staan wij voor.

IMG_20140125_143753

De Dagbesteding Norg
Bewegingscentrum Norg ligt midden in de prachtige bossen van Norg, en biedt talloze faciliteiten. dagbestedingZo is er een grote horeca ruimte met een bar, een winkeltje, gezellige zithoeken en een leestafel. Er is een zonnige fitness zaal waar iedereen op zijn eigen niveau onder deskundige leiding kan trainen. Er zijn diverse behandelkamers voor de verschillende therapeuten en verzorgers. Er zijn zalen voor dans, bewegen op muziek, intensief fietsen of om weer in balans te komen. Er is een wellnessplein met finse sauna, infrarood sauna en turks stoombad. En er is een huiskamer
waar kan worden gewerkt en geknutseld, maar ook lekker kan worden gezeten en ontspannen.
In het centrum heerst een klimaat van sportiviteit en gemoedelijkheid. Het is een plek waar iedereen zich welkom weet. En waar niet wordt gekeken naar wat je kunt, of hoe je er uit ziet, maar naar wie jíj bent en wat jíj zou willen. Vanuit aandacht, veiligheid en respect proberen de medewerkers je dan juist dat te bieden wat precies bij jou past.
Doordat Bewegingscentrum Norg en Groenzorg Norg de handen ineen hebben geslagen, zijn de mogelijkheden om jouw wensen te realiseren zeer uitgebreid: Samen maken we het mogelijk!
Dit heeft nu al geleid tot een uniek aanbod met zeer diverse en uitdagende programma’s, waarin plezier en zingeving een belangrijke rol spelen. De behoeften van dit unieke individu staan daarbij centraal. De behoefte aan contact met anderen en met de natuur, de behoefte om dingen te maken en te verzorgen, de behoefte om te bewegen en tot rust te komen.

20140324_151039 20140324_153104 20140324_164415 20140324_180213
Groenzorg Norg heeft een veilig eigen terrein met ruime kweektafels, een overkapte oppothoek en een wijngaard. De kwekerij is opgezet als zorgbedrijf en biedt aan acht hulpkwekers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking de mogelijkheid om onder deskundige leiding kennis te maken met het groene vak. Dat kan als dagbesteding vanuit een PGB (persoons gebonden budget). Maar ook als reïntegratieplaats voor mensen die na verloop van tijd weer willen deelnemen aan het arbeidsproces.
Voor Groenzorg Norg is de mens belangrijker dan de productie, de voldoening belangrijker dan het werk. Door in een veilige omgeving met aandacht te werken aan de verzorging van de natuur om ons heen en de bereiding van natuurlijke producten, zijn niet alleen de handen bezig, maar komt ook de geest tot rust en vindt de mens voldoening.

http://www.groenzorgnorg.nl/

http://www.bcnorg.nl/

http://www.flotarroden.nl/