class="page-template-default page page-id-104 page-child parent-pageid-33"
V ^

Lipdub


Lipdub door WeShootit

Geweldig: De krant gehaald:)!

Spetterende videoclip CBS de Marke
http://www.harendekrant.nl/spetterende-videoclip-cbs-de-marke/ 
CBS De Marke maakt leuk lipdubfilmpje
http://www.harenerweekblad.nl/profile/redactie/article403379.ece/cbs_de_marke_maakt_leuk_lipdubfilmpje
Lipdup de Marke
http://glimmen.net/news.php

Het lijkt een rage te worden onder de universiteiten en bedrijven om met een eigen LipDub sessie te komen. Geweldig voor de teambuilding, alle collega’s in beeld, het bedrijf in beeld. Samenwerken om samen tot een geweldig eind project te komenen in korte tijd veel hits op youtube.
Wat is een leuk afscheids kado voor meester en juf en waarmee heb je zelf nog een leuke herinnering aan je eigen schooltijd. Nog eenmaal de school in beeld, alle klassen en al je klasgenootjes. Te gek om te bewaren, te laten zien zeker over 20 jaar nog GEWELDIG:)! Onze jongens tweeling zijn bezig met het afronden van hun lagere schooltijd en wilden wat unieks aan meester en juf geven. Wat is er dan leuker om een LIPDUB te geven.

Wat is een LIPDUB:

Een lipdub wordt gemaakt door personen of een groep mensen te filmen die een liedje aan het meezingen of playbacken zijn. De originele audio wordt achteraf tijdens de post-productie vervangen door het originele nummer. Er wordt meestal een vorm van een draagbare stereo gebruikt, zoals een I-pod of boom box. Uiteindelijk lijken de meeste lipdubs op eenvoudige videoclips, hoewel velen toch goed voorbereid en geproduceerd zijn. Soms zelfs met de hulp van een productiebedrijf en met professionele steadycams. De meest populaire lipdubs worden zo gefilmd dat ze uit een lang en continue shot bestaan, waarin de camera reist door verschillende kamers en situaties in bijvoorbeeld een kantoorgebouw of universiteit.Een lipdub duurt meestal tussen de vier en zes minuten, en er werken tussen de 35 en soms wel 700 mensen aan mee.

 

Ze zijn erg populair geworden met de komst van sites als Youtube. De lipdubs worden erg vaak bekeken, ook doordat de mensen die meespelen naar de filmpjes linken op Twitter, Hyves of Facebook. Populaire lipdubliedjes zijn liedjes met een vrolijke melodie. Enkele middelbare scholen, hogescholen en universiteiten over de hele wereld hebben al een lipdub gemaakt. Het Christelijk College Nassau Veluwe (CCNV), de Rijksuniversiteit van Groningen, de Universiteit van Wageningen, de Radboud Universiteit Nijmegen, de Christelijke Hogeschool te Ede, NHL Hogeschool te Leeuwarden, Gymnasium Novum te Voorburg, de Erasmusuniversiteit van Rotterdam en Stenden hogeschool Pabo De Eekhorst uit Assen zijn enkele Nederlandse voorbeelden van instellingen die al een lipdub hebben gemaakt.

De achterliggende gedachte van een lipdub is vaak die om de school of het bedrijf te promoten. Ze kunnen immers door een lipdub laten zien welke faciliteiten ze te bieden hebben, en wat ze laten zien hebben ze zelf in de hand. Ook wordt een lipdub gemaakt onder het mom van een schoolproject of een teambuilding. Nog een reden om een lipdub te maken is de gezelligheid die de opnames bieden. Er ontstaat een band tussen de acteurs en dat komt de algemene sfeer die op de school of op de werkvloer hangt ten goede, en zorgt ervoor dat studenten of collega’s dichter tot elkaar komen.

Ontstaan van de lipdub:

Jakob Lodwick, de oprichter van Vimeo, bedacht de term “lip dubbing” op 14 december 2006. Dit was voor de video getiteld Lip Dubbing: Endless Dream. In de beschrijving van de video schreef hij, “Ik liep rond met een liedje dat door mijn koptelefoon klonk, en filmde mezelf terwijl ik mee aan het zingen was. (…) Is er een naam voor dit? Zo niet, dan stel ik ‘lip dubben’ voor. ”
Lodwick regisseerde ook de Flagpole Sitta ‘office lip dub’ in April 2007.

De meeste LIPDUBS worden gemaakt met meer dan 50 mensen soms wel met een paar 100!
Knap detail is dat onze lipdub gemaakt is door 17 kinderen. Elke keer als de camera voor de kinderen voorbij ging moesten ze keihard rennen, vliegen om op de volgende locatie(klas) te staan. Kinderen te gek gedaan en wat waren meester en juf blij:)! TE GEK!

Voor elk bedrijf, school een aanwinst:

Ook interesse in een lipdub, neem dan vrijblijvend contact met ons op!