class="page-template-default page page-id-78 page-child parent-pageid-33"
V ^

Freelance camerawerk


 

WeShootit is ook in te huren door productiemaatschappijen,facilitaire bedrijven en particulieren voor freelance camerawerk. Bij onze referentie lijst staat een aardige lijst met producenten die regelmatig van onze diensten gebruik maken. WeShootit bezit een groot zelfregisserend vermogen en denkt vooraf al aan het eindproduct zelfs al verzorgen we alleen maar het camerawerk. TV producties waarvoor we de laatste tijd veel freelance camerawerk hebben gedaan hebben zijn Ushi, Benidorm Bastards, Studio sport, Hart van Nederland, RTL Nieuws!

I.o.v.Lukkien heeft WeShootit mede het camerawerk verzorgd voor deze trailer van de parkshow Raveleijn in de Efteling.

100_3405


100_3394.jpg - 1.64 Mb

Hierboven een scene uit de speelfilm DSB the Movie, waar Bart Videoproducties door middel van het camerawerk i.s.m. Marc de Hond (regie) een groot aandeel in heeft. Uiteindelijk heeft WeShootitvoor 11 scenes het camerawerk voor DSB the movie verzorgt.

DSB The Movie in première gegaan

Van onze verslaggeefster Yvonne Hofs − 30/05/10, 20:58(volkskrant)

Eindhoven Dirk Scheringa liet verstek gaan bij de première. Gereageerd heeft hij wel. Woensdag, via Twitter. ‘Hij zei dat hij de film op internet had bekeken’, vertelt Jan Willem Alphenaar, de initiatiefnemen van ‘DSB The Movie’. ‘Scheringa twitterde: ‘Er zitten erg veel dichterlijke vrijheden in. Het echte verhaal komt snel. Maar veel plezier, de 29ste.’

Jan Willem Alphenaar als regisseur bij een scéne van DSB the movie.  (Jan Willem Alphenaar)

Jan Willem Alphenaar als regisseur bij een scene van DSB the movie. (Jan Willem Alphenaar)

De eerste film over de ondergang van DSB-bank ging zaterdag in première in het underground-filmhuis Broet, gevestigd op het voormalige Philips-terrein Strijp-S in Eindhoven. De rode loper was met verf op de vloer geschilderd en in plaats van champagne werd er prosecco geserveerd. Een prestigieuzer premièrelocatie zat er niet in, want de film is een nul-budget-productie. Hij is geheel door vrijwilligers gemaakt, niemand heeft er een cent aan verdiend. Toeschouwers hoeven ook niets te betalen. Filmhuizen die de film op hun programma zetten, moeten hem gratis vertonen.

Alphenaars irritatie over het DSB-drama was de motor achter het plan voor de eerste crowdsourcing-film ter wereld. ‘Ik werd vorig jaar doodmoe van al dat nieuws over DSB. Toen ik Scheringa op een persconferentie hoorde zeggen dat hij een boek ging schrijven en een film ging maken, dacht ik: ‘wij moeten uiteindelijk allemaal betalen voor die puinhoop van jou, en dan ga jij een film maken? Misschien moeten Nederlanders eens een film maken over wat zíj van DSB Bank en van jou vinden.’

De Eindhovenaar, in het dagelijks leven freelance adviseur op het gebied van online marketing, lanceerde zijn idee op internet en kreeg naar eigen zeggen meteen veel respons. Crowdsourcing is het gebruikmaken van de kennis en kunde van de menigte: iedereen die maar wilde kon aan de film meewerken. De rekrutering van scriptschrijvers, ontwerpers, regisseurs, acteurs en marketingmensen verliep geheel via sociale netwerken als Hyves, Llinked In en Twitter. DSB The Movie is de eerste film ter wereld die op deze wijze, met louter amateurs, is gemaakt.

Felheid

De schrijvers van het scenario, Andy Hoek (31) en Hein Voorwinde (40), hadden de opdracht een script te schrijven dat de mening van het publiek weergaf. Wat die mening precies was, daar moesten ze – uiteraard – op internet achter zien te komen. ‘Wat mij opviel was de felheid waarmee mensen over DSB Bank discussieerden’, zegt Hein. ‘Het onderwerp leefde enorm bij het publiek’. Andy: ‘DSB-medewerkers speelden ons zelfs vertrouwelijke documenten toe, om ons inzicht te geven in wat er bij de bank speelde. Die mensen waren erg geschokt door wat er gebeurd is.’

Het script dat het duo inleverde bestond uit 37 scenes. Het opnemen daarvan werd uitbesteed aan regisseurs en achttien groepen amateuracteurs die zich op internet hadden aangemeld. Elke groep kreeg een aantal scenes toegewezen, waarbij elke scene door meerdere groepen werd opgenomen. Daarna werden de gefilmde scenes op internet gezet. Het publiek mocht een week lang vergelijken en stemmen op de scenes die zij het beste vonden. Die zijn door Alphenaar gemonteerd tot een film van ongeveer 50 minuten.

De 61-jarige Amstelvener Jan Winter is een van de acteurs die Dirk Scheringa in de film vertolkt. Het publiek was kennelijk van zijn acteerwerk onder de indruk, want de meeste scenes met Scheringa worden door hem gespeeld.(onze groep dus ons camerawerk) Winter heeft dan ook een professionele toneelopleiding achter de kiezen. ‘Maar ik had al twintig jaar niet meer geacteerd’. De restauranthouder in ruste leek het leuk zijn oude liefde weer eens op te pakken en meldde zich aan voor DSB The Movie. ‘De man Scheringa interesseert me. Ik heb vorig jaar het nieuws rond de val van de bank op de voet gevolgd. Weet u misschien hoe het nu met hem gaat? Daar ben ik nou ontzettend benieuwd naar.’

Geen goed zicht

De crowdsourcing-werkwijze maakte het wel lastig zich in zijn rol in te leven, zegt Winter. ‘We hadden niet de beschikking over het gehele script, maar alleen over onze scenes. Dus ik had geen goed zicht op de verhaallijn.’ Vier draaidagen was hij eraan kwijt. Zijn scenes werden opgenomen in Amsterdam en Joure, op locaties die ook weer om niet door derden beschikbaar waren gesteld.

Veruit de meeste mensen die aan de film hebben meegewerkt, wonen in de Randstad. Voor de meesten was Eindhoven een brug te ver, meldt Alphenaar. ‘Maar al zeven of acht filmhuizen hebben interesse getoond in de film, dus hij gaat zeker ook in het westen draaien.’ Scheringa laat zich weliswaar niet zien, maar de première kon toch bogen op de aanwezigheid van enkele prominenten. Behalve PvdA-Kamerlid Martijn van Dam was ook Jelle Hendrickx, de kampioen van de DSB-slachtoffers, present.

100_4213

WeShootit verzorgt het camerawerk in samen werking met Marc de Hond(regie)

Hoe werken wij?

WeShootit neemt contact met u op wanneer u hebt besloten een aanvraag voor een commercial, online video, bedrijfsfilm of promotiefilm bij Bart Videoproducties in te dienen. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen, wij zullen dan bekijken watWeShootitvoor u kan doen.  Indien u heeft besloten een film te laten maken door WeShootit zullen we zo snel mogelijk af spreken om te beginnen met de productie. In nauwe samenwerking met u maakt WeShootit een script  of u levert zelf een script aan. Wat wilt u met de inhoud van de film bereiken. Samen brainstormen we hier over!  Hierna plannen we de opnamedagen en gaan we draaien. Wanneer de opnames zijn gemaakt, monteert WeShootits hiervan de videoproductie die u voor ogen heeft. De beelden kunnen ondersteund worden door muziek of een voice-over. WeShootitlevert de film aan op DVD, USB en/of op uw website. Of het nou gaat om een promotiefilm, videoclip, bedrijfsfilm, tv commercial,online video, webvideo of bruidsreportage samen komen we tot de juiste productie voor bedrijven of particulieren.